28 éves tapasztalatunk és működésünk alatt, mindig is fontos szempont volt számunkra ügyfeleink elégedettsége és ebből a mai napig nem engedtünk. Épp ennek tudatában – hogy a későbbiekben ne merüljön fel félreértés – ügyfeleink részére az alábbi tájékoztatást adjuk:
  • Minden ügyfél által hozzánk behozott készülékre bevizsgálási díjat számítunk fel.
  • A javítandó eszközre árajánlatot adunk, ami tartalmazza a szükséges alkatrész árát, a várható ráfordítási időt, valamint a munkadíjat is. Amennyiben a javítást az ügyfél nem kéri, a termékre a bevizsgálási díj és amennyiben visszaszállítást kér, úgy a szállítási díj kerül kiszámlázásra. Ha a vásárló kéri a javítást, a bevizsgálási díjat a javítási végösszegéből levonjuk.
  • Amennyiben a javításhoz felhasználandó alkatrészt nem tudjuk beszerezni partnereinktől, úgy bevizsgálási díj nem kerül felszámításra.
  • A javítási idő a munkamennyiségünk tükrében változik és a beérkezett termékek sorrendjében történik.
  • Minden olyan termék esetén, amelynél alkatrész beszerzése szükséges, a javítási idő/törekvési idő (15 nap) kitolódhat. Vállalkozásunk a termék tulajdonosát, vagy a kapcsolattartót értesíti elektronikus (e-mail) úton a várható elkészülési határidőről.
  • Minden, a javítás során felhasznált alkatrész, részegység gyári állapotú új, vagy azzal egyenértékű.
  • A hibás készülékekből eltávolított hibás alkatrészt, részegységet vállalkozásunk nem szolgáltatja vissza az ügyfélnek, az az MCS Computer Kft. tulajdonába kerül, melynek megsemmisítéséről, elektronikai hulladékként történő elszállításáról cégünk gondoskodik.
  • A hibásként leadott termékről vállalkozásunk adatmentést csak külön díj megfizetése mellett végez. Amennyiben az ügyfél nem jelzi felénk ezt a kérést, a készüléken tárolt adatok elveszhetnek. Az elveszett adatokért a javítást követően vállalkozásunk nem vállal felelősséget.
  • A megjavított, de a kiszállításkor át nem vett termékek vállalkozásunkhoz történő visszaérkezését követő 21. nap után, napi 500 Ft (nettó) tárolási díjat számítunk fel. A 180 napig át nem vett termékeket, illetve ahol a tárolási díj már meghaladja a termék értékét, nem tároljuk tovább. A tárolás megszűnéséről külön értesítést nem küldünk.
  • Egyedi szerződéssel rendelkező partnereink esetében, a felek közötti szerződésben rögzített feltételekkel vállaljuk garanciális és garancián túli termékek javítását.
Amennyiben a fentieken túl további kérdése merülne fel, keressen minket Kapcsolati menüpontunkban található űrlapunkon keresztül.